Om os

Mød holdet

Nanna Boye Nielsen

Stifter af Finanskandidaten

Jeg kommer selv fra finansbranchen, hvor jeg har været en del af forretningen i banksektoren igennem 15 år.

En af mine største styrker er mine visionære evner til at få idéer og at se potentialer, både hos mennesker og i organisationer - alt dette, i samspil med sunde værdier som fundament, noget som sættes i spil med Finanskandidaten.

Jeg har igennem min karriere altid har sat menneskerne først og performet højt, men jeg her også oplevet at miste pusten og ikke følt at mine evner og potentialer kunne komme i spil i de rammer jeg havde. Jeg har i virkeligheden nok altid haft et behov for at bryde rammerne og på at kunne optimere og udvikle på forretningerne og give mine ideer liv.

Kristoffer Dorph

Advisory Board Member

Kristoffer Dorph er Finanskandidatens Tech geni. Han har kodet siden han var 12 år og har allerede flere store succeser bag sig, blandt andet som tidligere CTO i Lenus eHealth og nu som founder og CTO i Stedger.

Med sit fokus langt fra finans- og corporate-verdenen, er Kristoffer de stærke kræfter, der kan se tingene udefra og bringe nye vinkler ind. Han har stor erfaring fra startup/scaleup-verdenen, og med Kristoffers kloge indspark og gode værdier, vil vi være på forkant med brugervenlighed, teknologi og risikostyring.

Pia Aarestrup

Advisory Board Member

Pia Aarestrup forstår at løfte ethvert individs potentiale til nye højder. Når det gælder bæredygtigt lederskab og personlig udvikling har Pia stor og succesfuld erfaring med at rådgive topledere i erhvervslivet. Pia kommer med en baggrund fra finansbranchen, hvor hun bl.a. har haft titlen som global head of HR i Danske Bank.

I dag har Pia en porteføljekarriere, der inkluderer virksomheden Aarestrup Executive og forfatterskab til bogen MUVE. Hun er en fantastisk kapacitet i Finanskandidaten, som bidrager til det strategiske arbejde, bæredygtige fokus og den høje kvalitet, vi ønsker at levere til både virksomheder og kandidater.

Jan Schmidt

Advisory Board Member

Jan Schmidt er med sit store netværk i branchen en fantastisk sparringspartner, som ser og tror på mulighederne, samt skaber stor motivation og følgeskab hvor end han er. Jan kender finansbranchen fra øverste top til det yderste led, senest som direktør i Totalkredit.

Jan bruger nu størstedelen af sin tid som partner i Konsilium21, hvor han får alvor får sat hans evner til at skabe tillid og gode kundeoplevelser i spil. Jans evne til at være nærværende og skabe relationer er helt unik, og med ham ombord i Finanskandidatens advisory board, vil vi løfte kunde- og kandidat oplevelsen til nye højder.

En anderledes tilgang

Hos Finanskandidaten tager vi en anderledes tilgang til rekruttering. Vi fokuserer på at matche virksomheder og kandidater baseret på kompetencer, værdier og motivationer, og at det er de individuelle styrker, ikke generelle antagelser, der bør være afgørende.

Derfor arbejder vi på at identificere og forstå præcis, hvad den enkelte kandidat og virksomhed har behov for, og hvad de kan bidrage med. På den måde skræddersyr vi det optimale match, som skaber mest mulig værdi for begge parter.

Vores mission er at gøre op med traditionelle opfattelser af, hvordan en finansmedarbejder "bør" se ud. Vi mener, at et talent kan komme i mange former - uanset køn, alder, etnicitet eller baggrund. Derfor arbejder vi målrettet på at fremme netop mangfoldighed og inklusion i en branche, hvor det kan være svært at bryde med vanetænkningen.

At rekruttere talentbaseret sætter netop fokus på diversiteten i vores talenter, motivation og ressourcer, uagtet køn, udseende og alder. Vores testværktøj er evidensbaseret og med til at mindske BIAS i ansættelsesprocessen. Samtidig bliver forventningsafstemningen, motivationen og chancerne for at lande mere langvarige og bæredygtige match øget.

Historien bag

I rekrutteringsbranchen generelt, er der nogle fastlåste rekrutteringsmønstre og en vis grad af bias, som kan spænde ben for at få øje på talenter, der falder udenfor de typiske normer og forventninger.

Finanskandidaten blev til med et ønske om at skabe en mere inkluderende tilgang til rekrutteringsprocessen til gavn for både virksomhed og kandidat. Vi ønsker at gøre op med de lidt fastlåste rekrutteringsmønstre og de bias, som kan spænde ben for at få øje på talenter, der falder udenfor de typiske normer og forventninger.

Med Finanskandidaten er vi ret ambitiøs på vegne af branchen, og selvom der kan være forskel på hvad der virker i de forskellige brancher, tror vi på at vi kan sætte et godt eksempel her i finansbranchen. Vi ønsker at skabe et større fokus på inkludering og hele DEIB-agendaen, men vi tænker også vores kunders perspektiver ind, og vil derfor flytte grænserne lidt ad gangen.

Vi ønsker generelt at højne standarten for rekruttering, og gerne i samarbejde med andre aktører, da vi tror på at vi når længst i fællesskaber med andre.

Tiltræk de rette kompetencer

Vi mener at finansbranchen har potentialet og ressourcerne til at gå forrest og sætte nye standarter for rekruttering generelt. Samtidig tror vi på at et branchefokus kan skabe bedre branding og tiltrække nye talenter.

For virksomhederne betyder det, at de får adgang til en bred og målrettet talentpulje med interesse for branchen, og samtidig sikres de kandidater med de helt rette kompetencer. Modsat oplever kandidaterne en mere åben og inkluderende rekrutteringsproces, hvor talenter og motivation tæller højere end baggrund.

Vi er overbeviste om, at når vi omfavner mangfoldighed, diversitet og inklusion, kan vi sammen skabe en mere dynamisk, kreativ og produktiv arbejdsplads. Når vi udvider forståelsen af talent i finansverdenen, åbner vi nemlig døren for flere dygtige mennesker, mere kreativitet og en bredere repræsentation af befolkningen og dermed kundesegmentet.

Vores værdier

Vores fundament hviler på sunde værdier om at være gavmilde og skabe værdi for individer og organisationer. Vi ønsker at møde både kandidater og virksomheder på jeres banehalvdel, og samarbejder gerne med andre aktører med lignende værdier. Vi tror på større succes, i fællesskab med andre. 

Med tiden ønsker vi at rykke mere ved grænserne og udfordre til flere nye metoder, som fx blind/åben rekruttering og anonyme kandidatannoncer, da vi tror på at kandidaters potentialer ikke altid kan ses i et klassisk CV.

Vi har ingen ambitioner om at vækste stort og tilgodese investorer, vi er drevet af værdien om at investere i mennesker og gøre en forskel for individerne og organisationerne. Det skal være sjovt og motiverende at gå på arbejde. Vi griber mulighederne for at få indflydelse der hvor vi kan gøre en forskel for branchen og vi ønsker at sætte et godt eksempel til resten af erhvervslivet, samt højne standarter indenfor rekruttering, personaleudvikling og jobmarkedet generelt.

Vi ønsker at gøre op med BIAS omkring branchen, inspirere det øvrige erhvervsliv og vi håber at I vil støtte op om finansbranchen eget jobsite, hvor vi arbejder med inkludering og fokus på hele DEIB* agendaen.  

* Diversity, Equity, Inclusion, and Belonging

Sunde fællesskaber og samarbejder

I Finanskandidaten tror vi på at vi løfter bedre i flok, og at vi når langt længere i fællesskab med andre. 

Vi søger derfor altid sunde partnerskaber, hvor vi sammen kan løfte værdien for vores virksomheder og kandidater. 

Vi vil gerne have mest muligt af værdi at byde vores kunder, men det er vigtigt for os at kvaliteten er i top, og at vores partnerskaber bygger på sunde værdier som matcher vores egne. 

Har du/I lyst til at mødes om muligt samarbejde? Så hold jer ikke tilbage med at kontakte os og skriv gerne lidt om hvilken værdi det kan have for vores virksomheder og kandidater i branchen. 

Ræk ud til os på kontakt@finanskandidaten.dk

Hjælp til rekruttering

Lad Finanskandidaten finde den rette profil til jobbet.